Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Balkan Photo Festivala otvoren u Sarajevu

canon

U Umjetničkoj galeriji BiH danas je upriličena prezentacija Canonove foto opreme na kojoj je Samo Vidic, Canon ambasador, predstavio kampanju “Munich surfers“, u okviru Balkan Photo Festivala koji je sinoć otvoren u Sarajevu.

Vidic je započeo fotografsku karijeru 2001.godine, a njegova strast je sportska fotografija i snimanje raznih sportova i sportista. Radi za Red Bull zadnjih 10 godina, ali i sa agencijom Getty images. Na Red Bull Illume fotografskom takmičenju u kategoriji Wings osvojio je prvu nagradu, a više puta je osvajao i Slovenia press photo.

– Uvijek se trudim otkriti novi pristup i da stvari uradim malo drugačije. Ovaj se posao može naučiti ukoliko se ima volje i strpljenja, to je zanat. Radim na najzahtjevnijim poslovima za klijente – kazao je Vidic za Fenu.

Više godine drži internacionalno prepoznatu radionicu koja se održava u Bohinju (Slovenija), a klijenti s kojima Vidic aktivno radi su: Canon, Red Bull, Getty Images, Suunto, voest alpine, Elan, Atomic, IIHF, Salomon, Jarum, KTM, Jet Set.

Posjetiteljima radionice omogućeno je testiranje profesionalne Canonove opreme.

U okviru Balkan Photo Festivala večeras će u Umjetničkoj galeriji BiH biti otvorena i izložba fotografija pod nazivom “Lost childhood” autora Amela Emrića.