Festival Fedra

Banjalučani odigrali predstavu “Zakon za Gulivera”

1607_pozoriste_mladih_banjaluka

Festival će biti zatvoren 20. jula proglašenjem najuspješnijih pozorišnih ostvarenja, koje je u njegov takmičarski program uvrstio selektor Sead Đulić

Predstava “Zakon za Gulivera“ DIS – Pozorišta mladih Banja Luka odigrana je sinoć u okviru trećeg dana 47. teatarskog festivala BiH “Fedra“ koji se održava u Bugojnu.

Tekst i režiju za ovu predstavu koja “isijava mladalačkom vedrinom i energijom“ potpisuje Ognjen Bogdanović.

-Bogdanović je svoj tekst zasnovao na knjizi ‘Guliverova putovanja’, približivši ga balkanskom području i vremenu u kojem živimo. Predstava je rađena za odraslu i svjesnu publiku, i igra se na jezicima liliputanskog naroda i jezicima naroda i narodnosti BiH – naglasili su iz banjalučkog pozorišta.

Također, originalnim autorskim čitanjem poznatog djela, sarkazmom i glumački vještim načinom, predstava aktuelizira društvene teme, kritikujući odnose vlasti i naroda, pojedinca i društva.

Bugojanska publika večeras će moći pogledati predstavu “F.K.P.“, koju će odigrati glumci Pozorišta Travnik, dok će u jutarnjim satima u pratećem dijelu programa, Dječije pozorište “Eko-art“ iz Bugojna odigrati predstavu “Žabac i stranac“.

Festival će biti zatvoren 20. jula proglašenjem najuspješnijih pozorišnih ostvarenja, koje je u njegov takmičarski program uvrstio selektor Sead Đulić.