Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Benjamin Isović: Hoće li Sarajevo konačno dobiti park Kemala Montena

benjamin-isovic3
FOTO: D. Begović

Vijećnik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Općini Centar Benjamin Isović kazao je danas da će ta politička partija nastaviti insistirati na ideji te se i dalje zalagati da park kod Austrijske kuće u Sarajevu bude nazvan po umjetniku Kemalu Montenu.

U saopćenju povodom druge godišnjice smrti Montena, Isović napominje da je na prijedlog Kluba vijećnika (SDP BiH) u Općini Centar još prošle godine usvojena inicijativa da park kod Austrijske kuće bude nazvan po Montenu i upućena prema Kantonu Sarajevo koji se dosad ne oglašava i ne stavlja to pitanje na dnevni red.

– Kemici u čast u Zagrebu je, povodom druge godišnjice smrti, održan i koncert “Hiljade pahulja bijelih”. Međutim, Sarajevo (grad kome je posvetio svoje najljepše pjesme) šuti. Monteno je u srcima svih Sarajlija, ali očito da vlasti u ovom gradu ne misle isto – naglasio je.

Isović podsjeća da je Kemal Monteno svojevremeno bio i vijećnik SDP BiH u Općini Centar te (osim pjesmom) i tako iskazivao ljubav prema svom gradu.

– Iskreno se nadamo da njegovi socijaldemokratski ideali nisu prepreka zbog koje se koči proces imenovanja spomenutog parka – poručio je Isović, saopćeno je iz SDP BiH.