Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Besplatna mala škola stripa od 25. do 29. septembra u Biblioteci Sarajeva

stripopeka_a_03

U okviru septembarske marketinške kampanje usmjerene ka promociji kulture čitanja i održavanju trenda povećanja broja korisnika, JU Biblioteka Sarajeva će, ohrabrena uspjehom prve strip-radionice, od 25. do 29. septembra organizirati Malu školu stripa na kojoj će se predstaviti sarajevska strip scena.

Prva tri dana radionica će se održavati u pozajmnom odjeljenju MAK – 25. septembra će predavanja bazirana na svojim iskustvima strip crtača održati Filip Andronik, 26. septembra će o autorskom stripu, fanzinskoj kulturi i alternativnom pristupu strip mediju govoriti Dragomir Križić i Neven Misaljević te predstaviti fanzin “Stripnjak”, 27. septembra Alija Balta i Armin Šehalić će promovirati domaću strip ediciju “Bosona” a dr. Haris Cerić, ekspert za devetu umjetnost, govoriće o stripu na teorijskoj ravni.

Nastavak Male škole stripa će biti 28. i 29. septembra na pozajmnom odjeljenju Dobrinja gdje će sa mlađim polaznicima do 16. godina raditi Senad Mavrić.

Pohađanje Male škole stripa JU Biblioteke Sarajeva je besplatno.

Zainteresirani treba da se prijave na email adresu strip@bgs.ba najkasnije do 20. septembra a prednost kod upisa polaznika će imati članovi Biblioteke, saopćeno je iz JU Biblioteke Sarajeva.