Besplatna mala škola stripa u Biblioteci Sarajevo

PLAKAT_MALA_SKOLA_STRIPA_JU_BIBLIOTEKA_SARAJEVA

U okviru septembarske marketinške kampanje usmjerene ka promociji kulture čitanja i održavanju trenda povećanja broja korisnika, JU Biblioteka Sarajeva će, ohrabrena uspjehom prve strip-radionice, od 25. do 29. septembra organizirati Malu školu stripa na kojoj će se predstaviti sarajevska strip scena.

Prva tri dana će se radionica održavati u pozajmnom odjeljenju MAK (Alipašina 6a): 25. septembra će predavanja bazirana na svojim iskustvima strip crtača održati Filip Andronik, 26. septembra će o autorskom stripu, fanzinskoj kulturi i alternativnom pristupu strip mediju govoriti Dragomir Križić i Neven Misaljević te predstaviti fanzin „Stripnjak“, 27. septembra Alija Balta i Almir Šehalić će promovirati domaću strip ediciju „Bosona“ a dr. Haris Cerić, ekspert za devetu umjetnost, govoriće o stripu na teorijskoj ravni. Nastavak Male škole stripa će biti 28. i 29. septembra na pozajmnom odjeljenju Dobrinja (Omladinskih radnih brigada 1-2) gdje će sa mlađim polaznicima do 16. godina raditi Senad Mavrić.

Sva predavanja u odjeljenjima MAK i Dobrinja, koja su, između ostalog, profilirana i kao stripoteke, održavat će se od 17,00 do 20,00 sati a pohađanje Male škole stripa JU Biblioteke Sarajeva je besplatno.

Zainteresirani treba da se prijave na email adresu strip@bgs.ba najkasnije do 20. septembra a prednost kod upisa polaznika će imati članovi Biblioteke. Ovo je svojevrstan poziv i svim drugim entuzijastima, kreativcima, zaljubljenicima u književnost i druge umjetnosti, da posjete jedno od šesnaest pozajmnih odjeljenja Biblioteke Sarajeva i da, u ugodnom ambijentu, uživaju u izdanjima domaće i strane beletristike, ali i našim novim uslugama kao što su izdavanje elektronskih čitača knjiga, BookCrossing, biblioterapija, izlaganje raritetnih izdanja…