Star dobri filmovi

Bezvremenski filmski klasici u Art kinu Kriterion

grk zorba

‘Casablanca’ je na repertoaru za 28. novembra, a radi se o filmu koji je na vrhovima listi najboljih filmova svih vremena.

Program projekcije ‘Starih Dobrih Filmova’ u Kriterionu u novembru predstavlja tri klasika filmske umjetnosti.

Nakon sedam mjeseci projekcije starih filmova u kojima organizatori Filip Andronik i Lejla Junuzović publiku vode kroz najzanimljivije uratke svjetske kinematografije, ovog mjeseca na repertoar su tri bezvremenska klasika – “Grk Zorba”, “Pačja juha” i “Casablanca”.

Projekcija filma ‘Grk Zorba’ najavljena je za 7. novembar. Taj film je osvojio tri nagrade ‘Oscar’, te bio nominiran za još četiri. Osim po sjajnim likovima, poznat je i po nezaboravnoj muzici.

Film ‘Pačja juha’ na repertoaru je za 21. novembra i ‘jedna je od najsmješnijih komedija braće Marx’. Rafalnom paljbom šala publiku u kinu nasmijat će sjajni Groucho, Chicco, Harpo i Zeppo Marx.

‘Casablanca’ je na repertoaru za 28. novembra, a radi se o filmu koji je na vrhovima listi najboljih filmova svih vremena.

– Tri puta ‘Oscarom’ nagrađena ljubavna priča sa Humphrey Bogartom i Ingrid Bergman u glavnim ulogama – podsjećaju iz Kriteriona Sarajevo.

Projekcije ‘Starih Dobrih Filmova’ počinju srijedom u 20 sati, a uz ulaznice po cijeni od pet KM posjetioci dobivaju piće i kokice gratis.