Kultura

Ambasada SAD najavila

“BH Broadway – Moja pjesma” u pozorištima širom BiH

12/09/2019

Premijera predstave najavljena je za danas u Kamernom teatru 55 u Sarajevu, a potom će biti izvedena u Prijedoru, Mostaru i Trebinju

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini najavila je nastavak uspješnog projekta “BH Broadway”.

– I ove godine, naša ambasada i tim američkih umjetnika okupili su mlade, talentirane umjetnike iz BiH i Srbije, koji su naporno radili na produkciji i postavci kabarea BHBroadway – Moja pjesma! – navodi se u saopćenju iz Američke ambasade.

Radeći s američkim kolegama, ti mladi umjetnici odabrali su pjesme iz poznatih brodvejskih mjuzikla. U svojevrsnoj intimnoj ispovijesti, publici će ispričati vlastite priče.

– Ne propustite priliku da, kroz kabare BHBroadway – Moja pjesma, uživate u bh. umjetničkoj perspektivi jedne tipično američke umjetničke forme, kao što je brodvejski mjuzikl – poručuju iz Američke ambasade.

Premijera predstave najavljena je za danas u Kamernom teatru 55 u Sarajevu, a potom će biti izvedena u Prijedoru, Mostaru i Trebinju.

Uloge ostvaruju Sanjin Arnautović, Nemanja Bajić, Nedim Džinović, Šejla Grgić, Tijana Jovanović, Srđan Knjeginjić, Marko Mirković, Aida Mušanović-Arsić, Sofija Ristić, Ana-Marija Tomić, Marko Vujević, Nikolina Vujić.

Aaron Thielen je umjetnički direktor u Marriott teatru u Čikagu, Ilinois. Tokom 23 godine bio je uključen u više od 125 projekata, kao izvođač, koreograf, dizajner, scenarista, reditelj, ali i umjetnički direktor.

Ryan T. Nelson (muzički direktor) je predavač Muzičkog teatra na Školi za komunikacije Northwestern univerziteta i muzički direktor na Northwesternovom Virginia Wadsworth Wirtz centru za scenske umjetnosti. Muzički direktor je na čikaškom Marriott teatru, gdje je odgovoran za desetine muzičkih produkcija.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.