Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U konkurenciji 11 ostvarenja

Bh. film “Kad jutro svane” dobio prvu nagradu u Turskoj

kad jutro svane film

Festival “Directed by Woman Turkey” stavlja u fokus ženske autorice i njihov rad. Okuplja redateljice na međunarodnoj i nacionalnoj razini u Istanbulu. Cilj festivala je gledanje kratkih filmovi s različitim ženskim perspektivama i pričama iz različitih kultura

Film mostarske redateljice Karmen Obrdalj “Kad jutro svane” nagrađen je na filmskom festivalu “Directed by Woman Turkey” održanom u Istanbulu.

“Kad jutro svane” dobio je prvu nagradu u konkurenciji 11 kratkih filmova iz cijeloga svijeta, što je četvrta nagrada za ovo filmsko ostvarenje.

Film “Kad jutro svane” nastao je u produkciji Akademija umjetnosti univerziteta u Banjoj Luci.

U filmu glume Aleksandra Plahin, Milica Janevski, Bojan Kolopić te Slađana Zrnić.

Autorski tim su činili Karmen Obrdalj kao scenaristica i redateljica, montažer Aleksandar Jurić te snimateljica Jana Vuković.

Ostatak tima čine: Boris Andrejević, Ivan Bogdan, Nikola Đaković, Marijana Gudelj, Predrag Blagojević, Danijel Karalić, Mladen Marijanović i Duško Krković.

Inače, festival “Directed by Woman Turkey” stavlja u fokus ženske autorice i njihov rad. Okuplja redateljice na međunarodnoj i nacionalnoj razini u Istanbulu. Cilj festivala je gledanje kratkih filmovi s različitim ženskim perspektivama i pričama iz različitih kultura.