Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Goran Kapetanović, Kirsten Johnson i Gianluca Loffredo na BHFF-u

BHFF

Bosanskohercegovački Filmski Festival (BHFF), koji će u aprilu biti održan u New Yorku, u ovogodišnjem 14. izdanju organizirat će susret s režiserima Goranom Kapetanovićem, Kirsten Johnson i Gianlucom Loffredom.

Događaji će biti održani u SVA teatru u New Yorku, 13., 14. i 15. aprila, a posjetitelji će imati priliku pogledati i projekcije filmova navedenih režisera nakon čega će uslijediti i razgovori sa gostima.

Filmovi “Refugee 532” i “Moja tetka u Sarajevu” režisera Gorana Kapetanovića bave se bh. izbjeglicama koji traže svoje korijene nakon izgnanstva u druge zemlje te istražuju teme sjećanja, gubitka i raseljavanja. Bit će prikazani 13. aprila.

Za 14. april najavljeno je prikazivanje dokumentarnog filma “Cameraperson” režiserke Kirsten Johnson, koji je delikatna meditacija o etičkim implikacijama snimanja bola drugih osoba.

Na završnoj predstavi BHFF-a za ovu godinu režiser Gianluca Loffredo će predstaviti svoj dokumentarni film “Zabranjeno pušenje u Sarajevu” 15. aprila i pridružiće se razgovoru sa publikom nakon filma. To ostvarenje dokumentira karijeru legendarnog bh. rock benda kroz korištenje arhivskih snimaka, od kojih su mnogi vrlo rijetko viđeni i nikad objavljeni, najavljeno je iz BHFF-a.