BHFF u New Yorku od 13. do 15. aprila

BHFF

Žiri 14. Bosanskohercegovačkog filmskog festivala (BHFF) u sastavu fotožurnalista Ron Haviv, književnica Zlata Filipović i kostimografkinja Amela Bakšić ove godine odlučivat će o dobitnicima nagrada za najbolji igrani film, najbolji kratki film i najbolji dokumentarni film.

Ove godine prvi put BHFF će dodijeliti nagradu za najbolju glumačku izvedbu kao priznanje izvanrednom glumačkom talentu prikazanom u filmovima na festivalu.

Filmovi na festivalu će također biti kandidati i za nagradu Zlatna Jabuka publike za najbolje filmsko ostvarenje a pobjednici će biti proglašeni za vrijeme festivala od 13. do 15. aprila 2017. godine u SVA Theatre u New Yorku, najavili su danas organizatori Festivala.

BHFF trenutno prima filmske prijave do 1. februara 2017. godine, a programski odbor festivala će uzeti u obzir igrane, kratke, dokumentarne i animirane filmove bosanskohercegovačkih režisera i producentskih kuća, kao i filmove s bh. tematikom.

Prethodnih godina BHFF je predstavio ukupno 15 članova žirija, predstavnika bh., američke i međunarodne filmske, umjetničke i književne zajednice, a članovi žirija BHFF-a su kritičkim i kustoskim radom dali nemjerljiv doprinos značaju filmovima prikazanim na BHFF-u.