Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Kultura

Biblioteka Sarajeva otvorila dvije stripoteke

20/07/2017

Javna ustanova Biblioteka Sarajeva otvorila je dvije bogate stripoteke, u odjeljenjima Mak (Alipašina 6a) i Dobrinja (Omladinskih radnih brigada 2).

Obraćajući se ljubiteljima stripa i onima koji žele više čuti o devetoj umjetnosti, Biblioteka Sarajeva je od 18. do 20. jula organizirala i besplatnu trodnevnu interaktivnu radionicu stripa.

Učesnici su se družili s crtačem čuvenog Marvel Comicsa, Enisom Čišićem, umjetnikom, profesorom vizuelnih umjetnosti i autorom više zapaženih uradaka poput Sa:bota i stripa ”Tajna Nikole Tesle”.

Zbog velikog interesa, naročito mlađih generacija, JU Biblioteka Sarajeva u budućnosti ima u planu realizirati još ovakvih i sličnih sadržaja da bi i na taj način privukla ovu populaciju korisnika.

– Ovo je svojevrstan poziv i svim drugim entuzijastima, kreativcima, zaljubljenicima u književnost i druge umjetnosti, da posjete jedno od 16 pozajmnih odjeljenja Biblioteke Sarajeva i pokušamo zajedno kreirati nove sadržaje, te da na taj način radimo na izgradnji i obogaćivanju kulturne i urbane scene našeg grada – poručuju iz JU Biblioteka Sarajeva u saopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.