Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dobili sredstva

Biblioteka Univerziteta u Sarajevu: Uskoro početak građevinskih radova

biblioteka univerziteta u sarajevu (1)

Posebno zadovoljstvo izrazili su zbog podrške i zainteresiranosti Vlade Kantona Sarajevo i resornih ministarstava za projekt izgradnje Univerzitetske biblioteke, što olakšava provedbu cjelokupnog projekta

U okviru redovne posjete projektima koji se implementiraju u Bosni i Hercegovini, delegacija Saudijskog fonda za razvoj se danas susrela i s predstavnicima Univerziteta u Sarajevu i članovima Vlade KS, a povodom Projekta izgradnje i opremanja Univerzitetske biblioteke Univerziteta u Sarajevu za koju je Fond u potpunosti osigurao bespovratna sredstva.

Delegaciju Saudijskog fonda za razvoj, koju su činili Abdullah Alromeih, Bandar Alharbi, Abdullah Alrshoudi i Abdulrahman Alsogheer, dočekali su rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Rifat Škrijelj, ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo prof. dr. Aleksandra Nikolić, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović, prorektor za finansije UNSA prof. dr. Tarik Zaimović, tvorac idejnog projekta Univerzitetske biblioteke Univerziteta u Sarajevu i projekt menadžer Jedinice za implementaciju projekta prof. dr. Adnan Pašić, direktorica Direkcije za izgradnju i održavanje Kampusa Univerziteta u Sarajevu gospođa Lejla Hajro, te Aida Veladžić u svojstvu vođe tima za tehničku asistenciju na projektu izgradnje i opremanja Biblioteke Univerziteta u Sarajevu, kao i ostali članovi Jedinice za implementaciju projekta.

Predstavnici Saudijskog fonda za razvoj su izrazili kontinuiranu podršku projektu izgradnje biblioteke, te uputili riječi zahvalnosti rektoru i članovima delegacije Univerziteta u Sarajevu na saradnji na ovom iznimno značajnom projektu kako za Univerzitet u Sarajevu tako i za Fond za razvoj, posebno ukazavši na njegov značaj za ostvarivanje progresa u visokom obrazovanju u Bosni i Hercegovini.

Posebno zadovoljstvo izrazili su zbog podrške i zainteresiranosti Vlade Kantona Sarajevo i resornih ministarstava za projekt izgradnje Univerzitetske biblioteke, što olakšava provedbu cjelokupnog projekta. Također, predstavnici Fonda su izrazili nadu da će slična podrška relevantnih institucija biti ostvarena i za projekt „Naučno-istraživački institut King Salman bin Abdulaziz pri Univerzitetu Sarajevo School of Science and Technology (SSST)”.

Nakon objavljivanja poziva za izbor izvođača radova i opremanja Univerzitetske biblioteke, te po okončanju navedene procedure, ovog ljeta se očekuje početak građevinskih radova, saopćeno je iz Pres-službe KS.