Koncerti, izložba i promocija

BKC TK sljedeće sedmice domaćin niza zanimljivih događaja

1911_novembar_BKC (1)

Svi događaji će biti održani u skladu sa higijensko-epidemiološkim mjerama koje su na snazi na području Tuzlanskog kantona

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona u sljedećoj sedmici će biti mjesto održavanja više zanimljivih programa i manifestacija.

Sadržajnu semicu će otvoriti Folklorni ansambl “Panonija, koji ove godine obilježava veliki jubilej – 25. godina postojanja i rada. Nakon tri održana koncerta u Gornjoj Tuzli, Lipnici i Husinu, jubilarni godišnji koncert FA „Panonija“ će održati u velikoj sali BKC TK u ponedjeljak 19. novembra sa početkom u 19 sati. Publika će u jednosatnom programu moći da uživa u jedinstvenim i dinamičnim folklornim koreografijama, koje su karakteristične za ovaj ansambl.

Učenici Osnovne muzičke škole iz Tuzle u utorak 23. novembra će održati tradicinalni koncert u povodu predstojećeg Dana državnosti Bosne i Hercegovine, koji će biti održan također u Velikoj sali BKC-a sa početkom u 18 sati.

Tradicionalna Selektivna izložba radova članova Udruženja likovnih umjetnika Tuzlanskog kantona, u povodu Dana državnosti BiH, 25. put će biti postavljena u Velikoj galeriji BKC TK-a. Otvaranje izložbe u okviru koje će se predstaviti oko 20 autora je u srijedu 24. novembra u 18 sati.

Na Dan državnosti Bosne i Hercegovine, 25. novembra, u BKC TK od 11 sati bit će održana Svečana sjednica Skupštine TK, uz prateći kulturno-muzički program.

Sadržajnu novembarsku sedmicu BKC Tuzlanskog kantona završava promocijom knjige“Jaka si najljepša“, autorice Sare Sabri. Radi se o 16. naslovu ove autorice i još jednoj njenoj knjizi samopomoći, koja nas podstiče na razmišljanje i promjenu pogleda na život. Promocija je na programu u subotu 27. novembra u Plavoj sali BKC TK sa početkom u 18 sati.

Svi događaji će biti održani u skladu sa higijensko-epidemiološkim mjerama koje su na snazi na području Tuzlanskog kantona.