tokom decembra

Bogat filmski program u kinu Meeting Point

kino-meeting-point-1589194182

Od ovog mjeseca s radom počinje i online platforma kina Meeting Point, ondemand.kinomeetingpoint.ba

Publika u kinu Meeting Point u Sarajevu tokom decembra ima priliku gledati filmove na redovnom repertoaru, specijalne programe uz besplatan ulaz, a od ovog mjeseca s radom počinje i online platforma kina Meeting Point, ondemand.kinomeetingpoint.ba.

Na redovnom repertoaru su filmovi “Pun mjesec” Nermina Hamzagića (1., 8., 13., 18., 25. i 30. decembra), “Koncentriši se, baba” Pjera Žalice (9., 14., 19. i 26. decembra), “Quo Vadis, Aida?” Jasmile Žbanić (10., 15., 20. i 27. decembra), “Vikend sa ćaletom” Miroslava Momčilovića (6., 11., 16., 23. i 28. decembra) i “Mali Joe” Jessice Hausner (7., 12., 17., 24. i 29. decembra). Ulaznice za sve filmove su u prodaji.

U specijalnom programu od 2. do 5. decembra bit će održan “Ciné-Caravane”, francusko-njemački filmski karavan u organizaciji Goethe-Instituta i Francuskog instituta u BiH, a 21. decembra obilježava se Međunarodni dan kratkog filma uz bh. filmske autore te 22. decembra Dan Hajrudina Šibe Krvavca. Ulaz na ove programe je besplatan.

Od ovog mjeseca s radom počinje i online platforma kina Meeting Point, ondemand.kinomeetingpoint.ba, a od 3. decembra od 20 sati na platformi će biti dostupan film Jasmile Žbanić “Quo Vadis, Aida?”. Film će putem ove platforme biti dostupan online za gledatelje u cijeloj BiH i zemljama regije, Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Kosovu, saopćeno je iz kina Meeting Point.