Sarajevo

Bogat program 7. Juventafesta od 5. do 9. septembra u Sarajevu

juventafest3345

Uspjeli smo da dovodemo potreban broj predstava i mislim da je izvršen sjajan izbor predstava na festivalu – rekla je Diklić

Sedmi internacionalni festival srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva Juventafest bit će održan od 5. do 9. septembra u Sarajevu, a okupit će više od stotinu učesnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, istaknuto je na pres-konferenciji danas u Sarajevu.

Direktorica Juventafesta Jasna Diklić izjavila je da je ove godine bilo posebno teško zatvoriti finansijsku konstrukciju festivala.

– Uspjeli smo da dovodemo potreban broj predstava i mislim da je izvršen sjajan izbor predstava na festivalu – rekla je Diklić.

Festival će svečano biti otvoren 5. septembra u Pozorištu mladih Sarajevo u 19.00 sati, nakon čega će uslijediti izvođenje predstave “Romeo i Julija” koju na scenu donose članovi Omladinskog pozorišta DADOV iz Beograda.

Na festivalu će biti odigrano ukupno šest predstava – po dvije iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Najavljeno je da će u okviru festivala biti održan niz radionica za mlade, profesore i voditelje dramskih sekcija u srednjim školama, a posebna pažnja bit će posvećena mladima s Down sindromom.