Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bogat program na manifestaciji “Sarajevski dani poezije”

karahasan dani poezije (2)
Dževad Karahasan

Bogat program, raznovrsne prateće aktivnosti, intenzivni razgovori karakteristika su ovogodišnjeg izdanja manifestacije “Sarajevski dani poezije”, koja počinje u srijedu i trajat će do 22. oktobra.

U najavi tog događaja navodi se da je posebnost tog izdanja nastojanje da festival bude proširen i na lokacije do kojih ranije nije dolazio, ukazujući na cilj da “Sarajevski dani poezije” obuhvate i uključe cijeli grad.

– Nadamo se da će ovogodišnje izdanje manifestacije “Sarajevski dani poezije” još jednom uspješno odgovoriti na zahtjeve vremena i ispuniti očekivanja posjetilaca, te da će festival uspjeti u misiji da poezija iznova pronađe put do publike koja će u stihovima prepoznati vlastita pitanja i iskustva – navodi organizator.

Otvaranje 56. “Sarajevskih dana poezije” planirano je za 18. oktobar u 12 sati u Vijećnici, a dodatne informacije o programu, terminima i mjestu održavanja manifestacije, te učesnicima i gostima festivala dostupne su na zvaničnoj Facebook stranici manifestacije “Sarajevski dani poezije”.