Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bogat program ovogodišnjeg “Lino-Festa” u Domu mladih

lino fest

Festival Dječije pjesme “Lino-Fest 2017” bit će održan 27. maja u Domu mladih Skenderija, gdje će 16 izvođača iz BiH i regije izvesti nove dječije pjesme eminentnih autora.

Njihov nastup će, kako je kazala glasnogovornica Festivala Ivana Krstanović, biti upotpunjen tematskim izvedbama dječije baletske skupine “Bellarte”, zabavnim programom u kojem će nastupiti legendarni Minja Subota i plesna škola “AP”, uz druženje s medvjedićem Linom i dodjelu nagrada.

Krstanović je također naglasila da i ovogodišnja manifestacija ima za cilj muzički odgoj djeteta, zbližavanje djece iz cijele regije, razvijanje ljubavi prema muzici i kulturi te razvoj kreativne sposobnosti djeteta, ali i mašte.

Istakla je da je tema ovogodišnjeg festivala “Djeca i sport”, jer žele da roditelji shvate koliko je potrebno poticati djecu na bavljenje sportom.

Režiser ovogodišnjeg festivala je Adnan Đindo, koreografiju potpisuje Dajana Popović, a scenarij Dino Porović i Tamara Čapelj.

Na današnjoj pres-konferenciji obratili su se i direktor Festivala Željko Gudelj i direktor Skenderije Amer Kapo koji su pozvali sve da 27. maja dođu u Dom mladih i uživaju.

Organizatori Festivala su udruge “Libertas” i “Facultas za prosperitet mladih”, uz pokroviteljstvo “Podravke”.