Bogat program prvog izdanja Salona akademske knjige

Salon akademske knjige Mostar

Na prostoru Sportskog igrališta Gimnazije Mostar postavljen je izložbeni paviljon 1. salona akademske knjige, koji će biti otvoren do subote, 22. septembra, u vremenu od 10 do 21 sat.

Ulaz na sajam i sve prateće programe je besplatan i slobodan za sve posjetitelje, saopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

U okviru 1. salona akademske knjige, 20. septembra, u 11:30 sati predviđeno je predstavljanje naslova iz edicije Memoria Bosniaca: Književna i politička djelatnost Jovana Kršića između dva svjetska rata, Kulturno historijska zaostavština Mehmed-bega Kapetanovića Ljubušaka te Kulturno historijska zaostavština Silvija Strahimira Kranjčevića.

Nakon toga, u 12:30 sati bit će upriličena radionica ‘Putevima akademskog pisanja’ te u 14 sati predstavljanje knjige ‘Pravo na udruživanje, političke partije i nevladine organizacije u savremenom pravno-političkom sistemu, uporednom i međunarodnom pravu’ autorice prof.dr. Rebeke Kotlo.

Predstavljanje izdavačke djelatnosti Instituta za jezik Sarajevo planirano je u 15 sati, a sat kasnije predstavljanje zbornika ‘Slovo o Hamzi Humi’, ‘Slovo o Aleksi Šantiću; A.B. Šimiću i Zuku Džumhuru’. Predstavljanje knjige ‘Ciceron i prirodno pravo’, autora prof. dr. Zdravka Lučića, bit će upriličeno u 17:30 sati, stoji u saopćenju.