Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

muzika za slušanje i plesanje

Bogat program XX3. Jazz Fest Sarajevo

jazz fest3334

Prodaja ulaznica počet će 9. septembra

Organizatori XX3. Jazz Festa Sarajevo, koji će biti održan od 7. do 10. novembra, pripremili su bogat program u okviru kojeg će predstaviti koncerte muzičara iz 15 država, Amerike, Azije, Evrope.

Muzičari različitih generacija smjenjivat će se na pozornicama u Narodnom pozorištu, SARTR-u, Domu policije, Jazzbini i Klubu 1, a publici će ponuditi umjetničko iskustvo uz tradicionalno visoke produkcijske standarde Jazz Festa.

Festival će 7. novembra u Narodnom pozorištu otvoriti umjetnici mlađe generacije DrummingCellist i Adam Ben Ezra, a nakon toga u SARTR-u će uslijediti nastupi finske atrakcije benda MOPO sa legendarnim Jimijem Tenorom te holandski kultni bend The Ex.

Tokom Jazz festa, koncerte će održati američki gitarista Miles Okazaki, švicarska pjevačica Lucia Cadotsch, pijanista Brian Marsella, trubač svoje generacije će sa kvartetom predstaviti aktuelni album Origami Harvest, te austrijski sedmočlani ansambl Shake Stew.

Publika Jazz Festa Sarajevo može uživati i u koncertu britanskog benda Jessice Lauren, indonezijske zvijezde Dwikija, francuske kontrabasistkinje Joelle Leandre.

Glavni festivalski program bit će zatvoren koncertom šestorke – Quarter to Africa čija muzika spaja bliskoistočne zvuke sa afričkom muzičkom tradicijom.

Boje Bosne i Hercegovine branit će domaći muzičari sa specijalnim gostima u klubu Jazzbina.

Kako je iz Jazz Festa Sarajevo najavljeno, prateći program činit će i majstorske radionice, regionalni klupski program Late Nite Stage te tradicionalni koncert za djecu.

Prodaja ulaznica počet će 9. septembra u sistemu kupikartu.ba, saopćeno je iz Press službe Jazz Festa Sarajevo.