Sarajevo

Bogat program završnog dana Sajma “Knjige u nišama – KUN”

nenad velickovic (1)

U okviru Sajma KUN od 26. do 29. novembra održavane su radionice pod nazivom „Uredništvo i izdavaštvo u 21. stoljeću”

Nenad Veličković, književnik, kolumnista i profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu bit će gost sutrašnjeg programa “„Jutro s autorom” zadnjeg dana Sajma „Knjige u nišama – KUN“.

S Veličkovićem će razgovor voditi Matija Bošnjak.

Nenad Veličković, bosanskohercegovački pisac i kolumnista je rođen 1962. u Sarajevu, gdje i danas živi i radi. Godine 1986. diplomirao je na Filozofskom fakultetu, Odsjek za jugoslovensku književnost i srpskohrvatski jezik, a magistrirao je s tezom Politički teatar Dušana Kovačevića u maju 2006.godine. Od 1999. do 2007. bio je vlasnik Književne radionice Omnibus, za koju je uredio preko 20 knjiga domaćih i stranih autora. Pokretač je i urednik više listova i časopisa (Vizija, Omnibus, Alčak, FAN, Književni žurnal, Školegijum, Tekstura). Od 2009. godine u svojoj rubrici Škljocam i zvocam, na portalu Deutsche Welle, piše satirične tekstove.

U okviru Sajma KUN od 26. do 29. novembra održavane su radionice pod nazivom „Uredništvo i izdavaštvo u 21. stoljeću“.

Sutra zadnjeg dana Sajma bit će održana i radionica koja se bavi dječijom književnošću. Autorica ove edukativne radionice koja nosi naziv „Mjesečeva pričaonica“ je Danira Avdić, Kreativni Studio IDEA, dok će moderator biti Fahrudin Kučuk.

Istog dana književnik, Asmir Kujović će predstaviti novu knjigu pod nazivom „Nestorov pehar“. Knjiga je objavljena u izdanju izdavačke kuće Buybook. Na promociji će govoriti: Kristina Ljevak. Za roman Nestorov pehar, Asmir Kujović je dobio ovogodišnju književnu nagradu “25. novembar”, koju dodjeljuje sedmični časopis za politiku, društvo i kulturu “Stav”.

Za zadnji dan Sajma Knjige u nišama zakazana je i promocija trilogije „Gdje se sunce dvaput rađa“, autora Namika Dokle. Knjigu je izdala izdavačka kuća Connectum, a promotori će biti Asmir Kujović i Matija Bošnjak.