Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uslovi pandemije

Bookstan on Air: Osposobljavanje festivala da se nosi s izazovima vremena

bookstan on air (1)

Bookstan on Air će se baviti daljim proširenjem festivalske web stranice te književnom kritikom i intervjuima s autoricama i autorima

Nakon projekta Digital Bookstan, koji je realizovan uz pomoć Međunarodnog fonda za pomoć (International Relief Fund) koji su ustanovili njemačko Ministarstvo vanjskih poslova, Robert Bosch Fondacija, Fondacija S. Fischer i Goethe institut, Međunarodni festival književnosti Bookstan otpočeo s realizacijom projekta Bookstan on Air u okviru istog programa koji podržavaju njemačko Minstarstvo vanjskih poslova i Goethe institut.

Bookstan on Air podrazumijeva dalje osposobljavanje festivala da se nosi s izazovima vremena – da djeluje u uslovima pandemije obezbjeđujući prijekopotrebnu socijalnu distancu i tako sprečavajući širenje virusa, kao i da se prilagodi novim tehnološkim zahtjevima i na taj način uspostavi vezu prije svega s mlađom publikom.

Bookstan on Air će se baviti daljim proširenjem festivalske web stranice te književnom kritikom i intervjuima s autoricama i autorima. Pored toga, fokus će biti i na dva veoma popularna medija: podcastu i radioemisiji koji će baviti aktuelnim književnim i književno-teorijskim temama. Oni će biti dostupni na Bookstanovom Soundcloud profilu, ali i na društvenim mrežama te web stranici.

Pozivamo sve zainteresovane da prate Bookstanove aktivnosti na pomenutim platformama, u narednom periodu donosimo mnošto zanimljivih sadržaja u popularnim formama. Također vas pozivamo da pratite i hashtag #irf2021 kako biste saznali više o projektu Međunarodnog fonda za podršku.