Kultura

Sarajevo film festival

Bosanskim ćilimom prošetale mnoge regionalne zvijezde i političari (FOTO)

21/08/2019

Crvenim tepihom je prošetala i ekipa bugarskog filma "Mačka u zidu" koji se večeras prikazuje u Narodnom pozorištu

Šeste večeri jubilarnog 25. Sarajevo Film Festivala bosanskim ćilimom prošetale su brojne filmske i muzičke regionalne zvijezde, a posebnu pažnju je izazvala Jelena Rozga, javlja Anadolu Agency (AA).

Crvenim tepihom je prošetala i ekipa bugarskog filma “Mačka u zidu” koji se večeras prikazuje u Narodnom pozorištu.

Bosanskim ćilimom prošetali su i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i brojni kantonalni ministri, uključujući Mirvada Kurića, Amela Kovačevića, Admira Katicu, Srđana Mandića i ministricu Amelu Softić.

Tepihom je prošetala i diva bh. filma Jasna Diklić koja se fotografisala s mnogobrojnom publikom ispred crvenog tepiha, te slovenački glumac Sebastian Cavazza.

Ljubitelji sedme umjetnosti danas su u Narodnom pozorištu, u Sarajevu, uživali u filmu ”Priča o tri sestre”, turskog režisera Emina Alpera. Regionalnom premijerom filma večeras u Narodnom pozorištu zatvara se Takmičarki program – igrani film 25. Sarajevo Film Festivala (SFF).

Film je prvobitno prikazan u glavnom takmičarskom programu ovogodišnjeg Berlinskog filmskog festivala, a žiri će odluke o ovogodišnjim dobitnicima i dobitnicama Srca Sarajeva donijeti sutra.

SFF ove godine počeo je 16. augusta, a završit će se 23. augusta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.