Kultura

sarajevo

Božićni koncert “Prosvjete” u online i televizijskom izdanju

05/01/2021

Na koncertu će nastupiti ansambl “Pro Musica” kojim će dirigovati maestro Josip Katavić, zatim profesorice Tatjana Romanić (viola) i Milica Pap (klavir), kao i studentica Milica Ivanović sa Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu. Također, nastupit će i ženski vokalni ansambl “Corona” koji postoji već dugo vremena i prepoznatljiv je u BiH i šire

Tradicionalni Božićni koncert SPKD “Prosvjeta” Sarajevo ove godine će zbog pandemije biti održan u online i televizijskom izdanju 7. januara.

Predsjednik SPKD “Prosvjeta” Sarajevo Nedjeljko Masleša je na pres-konferenciji u Narodnom pozorištu Sarajevo kazao da su Božićnim koncertom prije godinu dana svečano zaokružili prvih deset godina njihove božične koncertne tradicije.

Tada, dodao je, nisu ni slutili da će se ovaj koncert u 2021. održati u sasvim novom i neobičnom okruženju bez prepune sale Narodnog pozorišta u Sarajavu i bez srdačnih čestitki licem u lice.

– Ulazimo u novu godinu za koji ne znamo šta nam donosi, ali svi iskreno se nadamo da će nam se uz dobro zdravlje ostvariti želje da se nastavimo okupljati kako bi nadoknadili sve ono što smo u prehodnoj godini propustili. Ovaj današnji dan je za sve nas znak radosti i nade, ljubavi i vjere. Znak radosti zbog dolaska još jednog Božića, znak nade da ćemo se ponovo i što prije sresti i biti zajedno u znak vjere da će doći bolje sutra, da ćemo prebroditi sve izazove i nedaće u svijetu u kojem živimo. Sa tim željama proslavljamo Božić i sa njima ulazimo u novu godinu – istakao je Masleša.

Ovogodišnji Božični koncert Prosvjete danas će biti sniman u Narodnom pozorištu, a bit će emitovan 7. januara u 20 sati na programu BHRT-a, a nakon toga, drugog i trećeg dana Božića, na ostalim televizijama koje budu izrazile želju za preuzimanje tog snimka.

– Žao nam je što ćemo nastupati pred praznom salom, ali sam siguran da ćemo i ove godine donijeti radost Božića. Zbog pandemije smo odustali od velikih horova i grupa sa većim brojem izvođača kako bismo ispoštovali sve epidemiološke mjere – naveo je predsjednik UO Društva Dejan Garić.

Na koncertu će nastupiti ansambl “Pro Musica” kojim će dirigovati maestro Josip Katavić, zatim profesorice Tatjana Romanić (viola) i Milica Pap (klavir), kao i studentica Milica Ivanović sa Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu. Također, nastupit će i ženski vokalni ansambl “Corona” koji postoji već dugo vremena i prepoznatljiv je u BiH i šire.

– Sala će biti prazna, tu će biti samo izvođači, organizatori i televizijska ekipa koja će snimati koncert, a linkovi će biti dostupni na facebook i web stranici Prosvjete – dodao je Garić.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.