Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ostala u vozu

Britanski violinista izgubio 310 godina staru violinu vrijednu oko 250 hiljada funti

Stephen Morris

Stephen Morris je prošle sedmice izašao iz voza poslije je shvatio kako je zaboravio violinu, jednu od nekoliko violina koje je izradio majstor David Tecchler 1709.

Britanski violinista je u vozu zaboravio violinu staru 310 godina, izvijestio je BBC, a prenijela Hina.

Stephen Morris je prošle sedmice izašao iz voza poslije je shvatio kako je zaboravio violinu, jednu od nekoliko violina koje je izradio majstor David Tecchler 1709, javlja BBC.

“Poražavajuće je izgubiti ju, a osim njene vrijednosti, ona me uzdržava”, rekao je. To je “kao da mi odsjeku ruku”, dodao je Morris.

Morris je putovao vlakom od Londona do Orpingtona u četvrtak navečer te je izašao na stanici Penge East i nastavio dalje sa svojim biciklom, ali bez instrumenta. Procjenjuje se da izgubljena violina vrijedi oko 250 hiljada funti.

Prema BBC-u Morris je prijavio gubitak violine britanskoj saobraćajnoj policiji. Instrument koji je posjedovao od 2003. nedavno je restauriran. Morris je trebao koristiti instrument na dva koncertima prošloga vikenda s Kraljevskim filharmonijskim orkestrom i Andreom Boccellijem. Umjesto dragocjenom violinom morao se poslužiti violinom svoje žene Sarah Sexton, koja je također violinistica.

Morris je sudjelovao u snimanju muzike za Gospodara Prstenova i Jamesa Bonda te je bio pratnja Davidu Bowieu.