Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Buba u uhu” i “Don Giovanni” na sceni Narodnog pozorišta

buba u uhu222

Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, u petak 14. 4. 3017. godine, sa početkom u 19:30 sati bit će izvedena komedija “Buba u uhu” u režiji Admira Glamočaka. Scenografiju i kostime za predstavu uradila je Vanja Popović.

U ovoj komediji koja se ne propušta igraju: Aldin Omerović, Sanela Pepeljak, Aleksandar Seksan, Admir Glamočak, Snežana Bogičević, Izudin Bajrović, Emina Muftić, Senad Bašić, Alen Muratović, Tatjana Šojić, Merima Lepić, Riad Ljutović, Vedran Đekić.

U subotu, 15. aprila, u 19:30 sati, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo  solisti i Hor Opere Narodnog pozorišta Sarajevo izvest će  W. A Mozartovu operu “Don Giovanni”, u režiji Aleksandra Nikolića.

Radi se o izvanredno modernoj operi nadahnutoj muzikom Mozarta koji  na svoj poseban način  vlada tragičnim i komičnim situacijama, pojedinačnim i skupnim prizorima te vokalnim i instrumentalnim dionicama i kroz operu sugeriše  svoj odnos prema vječnoj temi o lomitelju ženskih srdaca.Mozart je stvorio vječno  popularno djelo koje plijeni zanimanje publike.

Fantastična režija i briljantna izvedba solista i Hora Opere Narodnog pozorišta Sarajevo uz pratnju orkestra Sarajevske filharmonije čine ovu operu predstavom za sve generacije koju zaista morate pogledati.