Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Busovača domaćin međunarodne smotre folklora “Srce Središnje Bosne”

busovacas

Već šestu godinu zaredom Busovača je domaćin Međunarodne smotre folklora “Srce Središnje Bosne”, koja će ove godine biti održana u subotu, 22. septembra, u organizaciji busovačke podružnice Hrvatskog kulturnog društva “Napredak”.

Manifestacija je postala svojevrsna rujanska tradicija u Busovači, a gledatelji će imati prigodu uživati u raznovrsnom programu koji oslikava bogatstvo tradicijske kulture kako BiH, tako i ostalih zemalja koje će se predstaviti na smotri.

Program će početi u 18 sati svečanim mimohodom folklornih skupina kroz grad do sportske dvorane SŠ “Busovača”, gdje će službeni program početi u 19 sati.

Na smotri će sudjelovati: KUD “Krenica”, Gala (Republika Hrvaska), MVS “Sinovi Atara” iz Zagreba (Republika Hrvatska), HKUD “Sveti Ante” Dretelj (Čapljina), HKD “Napredak” iz Viteza, HKUD “Gromiljak” iz Kiseljaka, HKD “Napredak” podružnica Busovača, folklorni sastav i izvorne pjevačke skupine HKD “Napredak” Busovača.

Iskustva s proteklih pet izdanja manifestacije “Srce Središnje Bosne” obećavaju fantastičnu atmosferu, bogat kulturno-zabavni program te prekrasnu subotnju večer, najavili su organizatori.