Kultura

"Osjeti Teatar"

Busovača u julu domaćin Omladinskog festivala kulture

29/06/2021

Festival će biti održan u amfiteatru na otvorenom, čija je izgradnja u toku i u kojoj učestvuju nastavnici i osoblje Osnovne škole Kaćuni

Prvi Omladinski festival kulture bit će održan 25. jula u Busovači u okviru projekta “Osjeti Teatar”, koji realizuje Studio Teatar sa partnerima, Osnovnom školom Kaćuni, udruženjem AmfiTeatar, centrima za kulturu iz Travnika, Vareša i Donjeg Vakufa.

Festival će biti održan u amfiteatru na otvorenom, čija je izgradnja u toku i u kojoj učestvuju nastavnici i osoblje Osnovne škole Kaćuni.

Kako je najavljeno iz Studio Teatra, tokom festivala publika će imati priliku da pogleda pet omladinskih predstava nastalih u okviru projekta “Osjeti Teatar”.

Tokom četiri dana trajanja festivala Busovača će biti mjesto gdje će boraviti više od 80 mladih i kreativnih ljudi iz Donjeg Vakufa, Travnika, Vareša i Gornjeg Vakufa.

Izgradnju amfiteatra, kao i organizaciju festivala podržala je i Općina Busovača.

Projekat “Osjeti Teatar” realizuje se uz podršku programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji provodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.