Kultura

Dva izdanja

Buybook predstavlja “Čudo” R. J. Palacia i “Huzur” Martine Mlinarević

18/03/2020

Po pisanju The New York Timesa, knjiga vjerno prenosi glasove dječaka i djevojčica, i učenika petih razreda i tinejdžera, saopćeno je iz Buybook-a

Izdavčka kuća “Buybook” predstavila je dva nova naslova “Čudo” autora R. J. Palacia i “Huzur” autorice Martine Mlinarević.

Knjiga Palacia govori o August, Auggie, Pullmanu koji je rođen s drugačijim licem koje ga je, sve dosad, ometalo da ide u redovnu školu. Kad upiše peti razred u osnovnoj školi Beecher, sve što želi jeste da se prema njemu ponašaju kao prema običnom dječaku – ali novi školski drugovi se ne mogu pomiriti s njegovim neuobičajenim izgledom.

Po pisanju The New York Timesa, knjiga vjerno prenosi glasove dječaka i djevojčica, i učenika petih razreda i tinejdžera, saopćeno je iz Buybook-a.

Također i knjiga “Huzur” Martine Mlinarević donosi priču o borbi, suočavanju s najtežim ljudskim strahovima, o radosti i miru kao konačnom cilju i potpunom ljudskom ispunjenju.

Huzur predstavlja mir u svim dimenzijama života, ispunjen čovjek, spokojan, emotivno i tjelesno zdrav, koji je spoznao da materijalno nije odrednica vrijednosti, koji je pronikao u srž duhovnosti, zavolio sebe, svoje unutarnje ja i stvorio apsolutnu ravnotežu u svom mikrosvijetu.

Huzur kao ravnoteža duše, osjećanja, ravnoteža želja i stvarnosti, mašte i realnosti, kao iskonska sreća, jer čovjek može biti miran iako nije sretan, ali ne može biti sretan ako nije miran.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.