Kultura

Italijanski gitarista

Carlo Curatolo na Sarajevo International Guitar Festivalu

22/11/2020

Deveto festivalsko izdanje do sada je javnosti prezentiralo četiri online koncerta, a programska završnica pripala je perspektivnom EruoStrings artistu, koji je karijeru oblikovao na koncertnim pozornicama Slovačke, Austrije, Ujedinjenog Kraljevstva i Italije

Italijanski gitarista s karijerom u usponu, Carlo Curatolo večeras će s početkom u 20.30 sati sati zaokružiti koncertni dio devetog Sarajevo International Guitar Festivala.

Deveto festivalsko izdanje do sada je javnosti prezentiralo četiri online koncerta, a programska završnica pripala je perspektivnom EruoStrings artistu, koji je karijeru oblikovao na koncertnim pozornicama Slovačke, Austrije, Ujedinjenog Kraljevstva i Italije.

Programski odabir Carla Curatola planiran za nedjeljno veče uključivat će djela latinsko-američkih i španskih kompozitora čija su ostvarenja obilježila gitarističku literaturu 19. i 20. stoljeća.

Manuel Ponce (Sonatina Meridional), Isac Albéniz (Cadiz, Cordoba, Sevilla), te Augustin Barrios Mangoré (Una limosna por el amor de Dios) neka su od djela koja će zazvučati pod prstima Curatola te tako sarajevskoj publici pružiti vrstan umjetnički užitak.

Sarajevo International Guitar Festival nakon uspješno realiziranog koncertnog programa planira i organizaciju online takmičenja u no-age kategoriji posljednjeg vikenda u novembru.

Pobjednik takmičenja ujedno će ponijeti i titulu EuroStrings artista za BiH, te će tokom naredne godine postati državni predstavnik na evropskim festivalskim takmičenjima koja čine dio EuroString platforme.

Sve evente Festivala moguće je pratiti putem zvanične fb stranice Sarajevo International Guitar Festival.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.