Kultura

bogato kulturno naslijeđe

Čavara svečano otvorio petnaestu po redu manifestaciju “Dani Tolise 2021”

09/06/2021

Svečanom otvaranju manifestacije prethodio je posjet Franjevačkom samostanu u Tolisi

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara u utorak je u svojstvu visokog pokrovitelja otvorio tradicionalnu, petnaestu po redu manifestaciju “Dani Tolise 2021”.

U prigodnom obraćanju prisutnima, Čavara je zahvalio organizatorima na pozivu, istaknuvši kako mu je čast otvoriti manifestaciju koja promovira bogato kulturno naslijeđe Tolise.

Prisutnima su se obratili i predsjednik Vlade Posavskog kantona Đuro Topić, načelnik Općine Orašje Marijan Oršolić, gvardijan Franjevačkog samostana u Tolisi fra Mario Jurić, zamjenik generalnog konzula RH u Tuzli Dragan Matijević, te uime organizatora predsjednik Fondacije “Terra Tolis” Daniel Dominković.

U znak zahvalnosti za kontinuiranu podršku u organizaciji manifestacije “Dani Tolise” organizatori su predsjedniku Federacije BiH uručili prigodnu plaketu.

U sklopu svečanog otvorenja manifestacije, upriličena je i promocija knjige “Pričam ti priču – Izbor iz usmene književnosti toliškoga kraja”, autora fra Zvonke Benkovića. O knjizi su govorili Ljubica Nedić, Đurđica Jezerčić i fra Zvonko Benković.

Svečanom otvaranju manifestacije prethodio je posjet Franjevačkom samostanu u Tolisi, saopćeno je iz Ureda predsjednika FBiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.