Kultura

Četvrti dan OFF-a posvećen Industry programu i filmu “Valjda znaš šta radiš”

03/09/2018

Na rasporedu četvrtog dana Omladinskog Film Festivala (OFF) Sarajevo posljednji je slot glavne takmičarske selekcije Kratki metar 3, a nakon toga i projekcije filmova u Park kinu Hastahana, gdje će večeras na zahtjev publike biti prikazan slot od pet filmova – “Pink Elephant”, “Suvozači”, “Fanny”, “Mishko” i “Crni i Krivi”.

Jutarnji termini Festivala su bili posvećeni Industry programu u okviru kojeg je održano predavanje Stevana Filipovića o važnosti igranih filmova sa radnjama i porukama današnjice.

Na rasporedu prikazivanja danas je posljednji slot glavne takmičarske selekcije – Kratki Metar 3 u sklopu koje će biti prikazan i film “Valjda znaš šta radiš” koji ima svjetsku premijeru na OFF-u. Autori filma Nađa Petrović i Nikola Stojanović su u jutrošnjem intervjuu u OFF TV film najavili kao ostvarenje koje se tiče svih mladih i ima univerzalnu poruku – Ljetno jutro, tinejdžerka i test za trudnoću u njenim rukama. Njen bivši momak, roditelji i prijatelji. Kome se može okrenuti?

Nakon projekcija uslijedit će i posljednjii Q&A za ovogodišnje izdanje OFF-a.

Zatvaranje Omladinskog Film Festivala Sarajevo bit će upriličeno u utorak kada će biti dodijeljene nagrade OFF Mini market programa te nagrade za najbolji kratki i dugi film te nagrada za najbolji film u selekciji OFF Generacija, saopćeno je iz Press službe OFF-a.