Kultura

Otvorena vrata kreativcima

Ciklus slika “Ono iz duše” izložen u Historijskom muzeju BiH

22/10/2021

Daljnji rad Asocijacije nevladinih organizacija regiona bit će usmjeren kroz kampanju “Triskelion”

Ciklus slika “Ono iz duše” izložen je u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine u sklopu regionalne kampanje za mir pod nazivom “Triskelion”.

Glavna koordinatorica kampanje “Triskelion” Ana Dominik Rodić istakla je da je Jasmin Pehlivanović akademski slikar koji je afirmisao svoj rad i u Americi i Danskoj, te da je umjetnik koji će svojim djelima dati na značaju kampanje “Triskelion”.

– Svojim ciklusom otvorio je vrata mnogim kreativcima koji će biti spremni odgovoriti svojim postavkama i promocijama, poput njega, na apel humanosti da se očuva i zaštiti čovjekov život i duša u vremenu koje je svakim danom izazovnije – kazala je Dominik Rodić.

Kako je istakla, daljnji rad Asocijacije nevladinih organizacija regiona bit će usmjeren kroz kampanju “Triskelion”.

– Ovaj put smo uvidjeli da se mora javno progovoriti o preblemima pogoršanja mentalnog zdravlja generalno, u skladu sa činjenicom da je snažna podloga ovome nepoštivanje i zanemarivanje ljudskih prava. Jako smo zabrinuti i o situacijama pojačanog nasilja nad ljudima i životinjama. Pored ovih tema, ostajemo otvoreni za saradnju sa svim novinarima i medijskim kućama – kazala je  Dominik Rodić.

Kako je dodala  kampanju su podržali nezavisni aktivisti i volonteri, kao i zvaničnici vlade Španije.

Kroz kampanju je spremno prihvatanje i drugih organizacija, pravnih subjekata i osoba od javnog uticaja koji smatraju da imaju što ponuditi ili da imaju neke druge interese za učestvovanje.

Izložba će u Historijskom muzeju BiH biti postavljena do 31.oktrobra.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.