Kultura

Dance World Cup kvalifikacije

Članice Balet Mostar Arabesquea izborile svjetsko finale

11/03/2019

Profesorica Arleta Ćehić, umjetnička direktorica i koreografkinja Balet Mostar Arabesque, nije krila svoje zadovoljstvo povodom ovog uspjeha koji je, kako je kazala, rezultat vrijednog i discipliniranog rada u nimalo lakim uvjetima

Članice Balet Mostar Arabesquea s izdvojenim odjeljenjem u Širokom Brijegu proteklog su vikenda na Dance World Cup kvalifikacijama u Zagrebu osvojile pet zlatnih pehara i jedan srebrni u šest grupnih koreografija u klasičnom baletu i modernom plesu.

U grupnim koreografijama svjetsko finale u portugalskom gradu Bragi od 28. lipnja do 6. srpnja plasirale su se četiri grupne koreografije: On the Beautiful Blue Danube, Garland Waltz, Cipolino i Water Spell; duo Kitri (Sara Zelić i Lucija Zovko) i pet solo: Lora Trolić – mini solo balet, Merima Kulukcija – mini solo balet, Klara Ozvatić – children solo balet, Eva Schafer – character dance i Lana Kožul – junor modern dance.

Profesorica Arleta Ćehić, umjetnička direktorica i koreografkinja Balet Mostar Arabesque, nije krila svoje zadovoljstvo povodom ovog uspjeha koji je, kako je kazala, rezultat vrijednog i discipliniranog rada u nimalo lakim uvjetima.

Balet Mostar Arabesque djeluje od 2006. godine i svojim je postojanjem, koreografskim promišljanjima, kostimima i scenskim nastupima bitno utjecao na plesnu scenu u Mostaru i šire.
Iza sebe ima mnoga svjetska natjecanja, suradnju sa sarajevskim Narodnim pozorištem, njujošrkom plesnom skupinom Carolyn Dorfman Company, Richardom Montezom, a tradicionalno su prisutne na otvaranju Večernjakova pečata.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.