Kultura

na scenu ckm-a

“Čorba od kanarinca” donosi priču o ljubavi i strahu od budućnosti

05/02/2020

Direktor Centra Armin Omerović danas je na pres konferenciji istakao da je riječ o duo priči te da mu je zadovoljstvo što se teatarska scena CKM aktivirala s bogatim i posjećenim programima

Premijernom izvedbom predstave po tekstu Miloša Radovića “Čorba od kanarinca” u režiji Riada Ljutovića, koja je najavljena za 7. februar, Centar kulture i mladih (CKM) Općine Centar otvorit će novu pozorišnu sezonu.

“Čorba od kanarinca” je priča o ljubavi, dinamična komedija ali i nježna monodrama spojena u jedno, prepuštena glumcima da maštaju i preispituju svoje emocije. U predstavi igraju Sanela Pepeljak i Sead Pandur.

Direktor Centra Armin Omerović danas je na pres konferenciji istakao da je riječ o duo priči te da mu je zadovoljstvo što se teatarska scena CKM aktivirala s bogatim i posjećenim programima.

Riad Ljutović, koji potpisuje režiju, scenografiju, kostimografiju i izbor muzike, podsjetio je da je riječ o predstavi koja je postala istinski hit na scenama beogradskih pozorišta.

Ljutović je naveo da mu je svaka predstava izazov, a “Čorba od kanarinca” i zbog svoje popularnosti.

– “Čorba od kanarinca” je sjajan tekst koji se bavi životnim temama – ocijenio je Ljutović.

Također je najavio da će sarajevska predstava biti drugačija od do sada viđenih.

Glumac Sead Pandur, govoreći o radu na predstavi, istakao je odličnu saradnju i sa Ljutovićem i Centrom.

Posebno je izdvojio saradnju sa kolegicom Sanelom Pepeljak za koju je, uz brojne riječi hvale, između ostalog rekao i da ima šarm, iskustvo te da je duhovita i živa na sceni.

Kroz predstavu je prožet strah od budućnosti i neizvjesnosti koju ona nosi. A onda, nekom pozorišnom čarolijom, likovi dobiju mogućnost da u pet minuta izmaštaju i odsanjaju buduće godine i isprobaju svoj brak sa svim zamkama i bolnim događajima koji ih mogu zadesiti. Medo i Jaca, protagonisti ove priče, su se već pronašli i teško da će izaći iz zone komfora koju već imaju.

Predstava je komična ali i surova priča o braku, priručnik za one koji razmišljaju o ulasku u brak ali i ogledalo onih koji su već u njemu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.