Kultura

14. marta

“Dame biraju” ponovno pred mostarskom publikom

17/02/2020

Predstava, čiju režiju potpisuje poznati redatelj Admir Glamočak dobila je brojne nagrade na festivalima diljem regije

Sarajevska hit predstava “Dame biraju” gostovat će ponovno u Mostaru i to 14. marta u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u 20 sati.

Nakon ogromnog uspjeha diljem regije ova komedija ALTEATRA Sarajevo puni dvorane u svim gradovima BiH, Hrvatske i svijeta, priopćili su iz Kosače.

Ni jedna predstava do sada nije pobrala ovakvo oduševljenje mahom ženske publike, ali nisu rijetki ni pripadnici jačeg spola koji uživaju u urnebesnom humoru ove komedije koji se proteže od početka do kraja.

Predstava govori o nezaposlenim mladićima koji u životu imaju višak slobodnog vremena, a kako bi to promijenili pronalaze oglas u novinama za stripere u jednom noćnom klubu. Mladići prihvate taj izazov i počnu mukotrpno vježbati s trenericom, do vrhunca predstave kada se publika u kazalištu pretvara u publiku noćnog kluba.

Pored neprestano napete situacije koju nam predstava donosi i smijeha do suza u komičnim situacijama, poseban začin daju plesne točke. Vrhunac predstave je završna koreografija pred samo skidanje glumaca “do kraja” na opće zadovoljstvo publike.

O popularnosti predstave u regiji govori i činjenica da je u tri godine svoga postojanja odigrana više od 200 puta te da da su dvorane rasprodane i po mjesec dana ranije. Fenomen ove predstave je taj što se gleda više puta.

Predstava, čiju režiju potpisuje poznati redatelj Admir Glamočak dobila je brojne nagrade na festivalima diljem regije.

U predstavi igraju Nancy Abdel Sakhi, Enes Salković, Emir Fejzić, Adnan Goro, Davor Sabo, Damir Kustura, Mirza Dervišić/Sanjin Arnautović. Scenografiji i kostimografiju potpisuje Lejla Hodžić.

Ulaznice će uskoro biti u prodaji na blagajni Kosače.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.