Kultura

Sarajevo

Dan otvorenih vrata Goethe-Instituta BiH uz niz sadržaja

15/06/2021

Otvorenje manifestacije predviđeno je za 12 sati kada će prisutne pozdraviti gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, direktorica Goethe-Instituta Simone Voigt i ambasadorica Savezne Republike Njemačke u BiH Margret Uebber

Goethe-Institut BiH i ove godine u Sarajevu organizuje cjelodnevni događaj “Dan otvorenih vrata” u okviru kojeg u petak, 25. juna na trgu preko puta Vijećnice posjetioce očekuju raznovrsni sadržaji i aktivnosti za djecu i mlade.

Otvorenje manifestacije predviđeno je za 12 sati kada će prisutne pozdraviti gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, direktorica Goethe-Instituta Simone Voigt i ambasadorica Savezne Republike Njemačke u BiH Margret Uebber, saopćeno je iz Goethe-Instituta BiH.

U programu će, između ostalih, nastupiti DJ Indigo, a članovi KUD “Baščaršija” pripremaju upečatljiv folklorni nastup.

Nosilac sportskih aktivnosti planiranih na trgu je Košarkaški klub BBY, a svi posjetioci će u Vijećnici imati priliku da pogledaju izložbu crtača Rheinharda Kleista “Berlinski mitovi” i otkriju Berlin i njegovu historiju kroz slikovite priče jednog taksiste.

Za zaljubljenike u svijet grafita, berlinski umjetnik Felix Jonas Rieger održat će radionicu o toj temi, a u ulozi domaćina naći će se Adnan Hamidović Frenkie, bh. reper poznat i kao crtač grafita.

Završnica manifestacije bit će obilježena posebnim audio-vizuelnim događajem – Indigovim nastupom uz gudački orkestar Victoria String Orchestra.

Uz interaktivne radionice, Goethe-Institut će djeci i odraslima ponuditi sve informacije o kursevima, ispitima, ponudi biblioteke, kao i svim drugim aktivnostima koje provode u Bosni i Hercegovini.

– Goethe-Institut 21 godinu gradi mostove i prijateljstva između Njemačke i BiH, kao i unutar Bosne i Hercegovine – poručio je koordinator Mirza Kovačević.

Partneri Goethe-Instituta BiH na ovogodišnjoj manifestaciji “Dan otvorenih vrata”, koja će trajati od 9 do 16 sati, su Grad Sarajevo, KUD Baščaršija, DJ Indigo, Općina Stari Grad te sportski kolektivi KK BBY, KK Rolling i KK Ilidža, saopćeno je.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.