Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

četiri filma

Dani brazilskog filma u kinu Meeting Point od 10. do 13. marta

meeting

Ulaz je besplatan, a ulaznice se preuzimaju sat vremena prije početka projekcije na ulazu u kino Meeting Point

Manifestacija “Dani brazilskog filma” bit će održana od 10. do 13. marta ove godine, a publika će imati priliku u kinu Meeting Point pogledati četiri filma, uz besplatan ulaz.

Na programu manifestacije, koju organizira Ambasada Brazila u BiH u saradnji s kinom Meeting Point, su višestruko nagrađivani filmovi: “Aquarius” Klebera Mendonçe Filhe, “Bacurau” u režiji Klebera Mendonçe Filha i Juliana Dornellesa, “Kafa s cimetom” Glende Nicácio i Aryja Rose i “Pacarrete” u režiji Allana Debertona.

‘Dani brazilskog filma’ počinju danas u 17.30 sati projekcijom filma “Bacurau” (Fracuska, Brazil, 2019, 131 min., režija: Kleber Mendonça Filho, Juliano Dornelles), u glavnim ulogama: Barbara Colen, Sonia Braga, Udo Kier.

Film “Aquarius” (Brazil, Fracuska, 2016, 146 min., režija: Kleber Mendonça Filho) na programu je 11. i 13. marta, film “Pacarrete” 10. i 12. marta, a film “Kafa s cimetom” (Brazil, 2017, 102 min.) 11. i 13. marta.

Ulaz je besplatan, a ulaznice se preuzimaju sat vremena prije početka projekcije na ulazu u kino Meeting Point.

Broj mjesta u kinu Meeting Point je ograničen, a program se odvija u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama i preporukama nadležnih službi.