Kultura

orašje

Dani hrvatskoga filma “Ivo Gregurević” od 27. augusta do 4. septembra

24/08/2022

Sve filmske projekcija će se održati na ranču od 28. augusta do 4. septembra s početkom u 20,00 sati, a ulaz je slobodan

Dvadeset sedmi Dani hrvatskog filma “Ivo Gregurević” počet će u subotu, 27. augusta i trajati do nedjelje 4. septembra, a i ove godine prikazat će se nova filmska ostvarenja hrvatske kinematografije i bh. gostujući film.

U sjećanje na idejnog začetnika i utemeljitelja ovoga festivala Ivu Gregurevića, prije službenog početka festivala bit će položeno cvijeće i upaljene svijeće na njegovom posljednjem počivalištu. U kulturnom centru “Ivo Gregurević” u Orašju u 17,30 sati će se održati promocija monografije “Ivo Gregurević”, koju je priredio Vedran Mlikota.

Nakon promocije, glumci i gosti preselit će se na ranč na Savi u Donjoj Mahali, gdje će biti svečana akademija od 20,00 sati, potom svečana večera i koncert.

Sve filmske projekcija će se održati na ranču od 28. augusta do 4. septembra s početkom u 20,00 sati, a ulaz je slobodan, navodi se na službenim stranicama Vlade Posavskog kantona.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.