Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

orašje

Dani hrvatskoga filma “Ivo Gregurević” od 27. augusta do 4. septembra

ivo gregurovic

Sve filmske projekcija će se održati na ranču od 28. augusta do 4. septembra s početkom u 20,00 sati, a ulaz je slobodan

Dvadeset sedmi Dani hrvatskog filma “Ivo Gregurević” počet će u subotu, 27. augusta i trajati do nedjelje 4. septembra, a i ove godine prikazat će se nova filmska ostvarenja hrvatske kinematografije i bh. gostujući film.

U sjećanje na idejnog začetnika i utemeljitelja ovoga festivala Ivu Gregurevića, prije službenog početka festivala bit će položeno cvijeće i upaljene svijeće na njegovom posljednjem počivalištu. U kulturnom centru “Ivo Gregurević” u Orašju u 17,30 sati će se održati promocija monografije “Ivo Gregurević”, koju je priredio Vedran Mlikota.

Nakon promocije, glumci i gosti preselit će se na ranč na Savi u Donjoj Mahali, gdje će biti svečana akademija od 20,00 sati, potom svečana večera i koncert.

Sve filmske projekcija će se održati na ranču od 28. augusta do 4. septembra s početkom u 20,00 sati, a ulaz je slobodan, navodi se na službenim stranicama Vlade Posavskog kantona.