Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Dani kulture Istanbula” u Sarajevu: Publiku zabavljala Ziynet Sali

Ziynet Sali – dani kulture istambula

Koncertom turske pjevačice Ziynet Sali, koji je održan večeras na Trg oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu, je nastavljena manifestacija “Dani kulture Istanbula”, javlja Anadolu Agency (AA).

Kao i prethodnog dana, prije zvijezde večeri, koja je ovoga puta bila Sali, nastupio je Orkestar grada Istanbula, a zatim i folklorna grupa koja je predstavila turske narodne plesove. Vrijedi spomenuti da je Sali nastup počela romskom balkanskom hit pjesmom “Ederlezi”, što su prisutni dočekali sa oduševljenjem.

U četvrtak, prvog dana manifestacije, održani su koncerti vojnog orkestra Mehter i Emel Sayin. Prethodno je Kadir Topbas, gradonačelnik Istanbula svečano otvorio ovaj kulturni događaj. I u petak u večernjim satima bilo je zanimljivo na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović, jer je uz Orkestar grada Istanbula i pedstavljanje narodnih plesova prisutne zabavljao i pjevač Hakana Pekera.

Posljednjeg dana manifestacije, 27. augusta, planirani su nastupi Coskun Karademir i Nese Demir.

Tokom manifestacije na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović postavljeni su štandovi na kojima su izložene turske rukotvorine.

U sklopu manifestacije otvorena je i izložba “Dani kulture Istanbula” u Vijećnici, koja će trajati do 11. septembra. Oni koji se odluče da posjete izložbu moći će vidjeti dvije postavke “Crno-bijeli Istanbul” i “Istanbul u bojama”. U periodu od 25. do 27. augusta ulaz za posjetioce će biti besplatan.