Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

članovi hkd "napredak"

Danijel i Tomislav Perić osvojili prva dva mjesta na pjevačkom takmičenju u Osijeku

l_c4032367e7ae30c4bdb69f009e4f5a95

Braća Danijel i Tomislav Perić iz Stoca, studenti Muzičke akademije Sarajevo, osvojili su prvu i drugu nagradu na 10. međunarodnom natjecanju “Lav Mirski” u Osijeku u klasi profesora Adema Pljevljaka Krehića

Članovi Hrvatskog kulturnog društva (HKD) “Napredak” Glavna podružnica Mostar, braća Danijel i Tomislav Perić iz Stoca, osvojili su vrijedne nagrade na međunarodnom pjevačkom natjecanju ”Lav Mirski” u Osijeku.

Braća Danijel i Tomislav Perić iz Stoca, studenti Muzičke akademije Sarajevo, osvojili su prvu i drugu nagradu na 10. međunarodnom takmičenju “Lav Mirski” u Osijeku u klasi profesora Adema Pljevljaka Krehića.

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku početkom svibnja organizirala je međunarodnu glazbenu manifestaciju ‘Lav Mirski’, a natjecanje se održalo od 6. do 8 maja.

Međunarodni stručni žiri iz Hrvatske, Mađarske, Sjedinjenih Američkih Država, Srbije, Rumunije počeo je s ocjenjivanjem snimljenih izvedbi takmičara 6. maja.

Kao i svake godine uoči početka takmičenja, predstavnici Akademije su u spomen na velikog osječkog muzičara  položili cvijeće i zapalili svijeće na grobu Lava Mirskog (1893.- 1968.).

Natjecanje je pokrenuto 2013. godine i održavalo se kontinuirano, čak i tijekom pandemije, navodi se u priopćenju HKD “Napredak”.