Danis Tanović snima film o napadu anarhista na London

tanovic

Gost Radija Bosne i Hercegovine bio je Danis Tanović, bh.oskarovac koji je govorio o svom novom filmu.

Na pitanje novinarke  da li će film „Invisible“, u kojem bi glavne uloge trebali igrati Clive Owen i Jessica Biel, uskoro postati vidljiv, Tanović kaže da sada više nije siguran ni da li će ovaj film uopšte biti snimljen.

Bio je dva mjeseca u Londonu, pripremao film, ali se njegovim producentima snimanje filma sa Johnny Deppom u Americi odužilo, tako da je već tri puta produžio rok za snimanje.

Iako više nije siguran da li će snimiti film „Invisible“, mnogo je izvjesniji novi film, koji bi u septembru trebao početi snimati u Londonu. Iako nije želio govoriti o kojim glumcima je riječ, Tanović je  otkrio samu priču i naziv filma:

– Film se zove “Siege of Sydney Street”. To je neka historijska činjenica. Anarhisti su napali London i jedan od glavnih likva je Winston Churchill koji je bio tada ministar unutrašnjih poslova i kojem je to bilo prvo neko vatreno iskustvo. Nakon toga je postao i premijer i sve što je postao. I to je zanimljiva priča. Anarhisti su pokušali da dovedu revoluciju u London.To je nekako još dobar scenario, počeli smo raditi na tome, pa vidjet ćemo, rekao je Tanović.