Kultura

godišnjice obnove Starog mosta

Dašak Splita u Grad na Neretvi

01/07/2021

Na repertoaru su bila poznate pop skladbe splitskih autora Olivera Dragojevića, Zlatana Stipišića Gibonnia i Dine Dvornika u malo drukčijem aranžmanu

U okviru obilježavanja godišnjice obnove i upisa Starog mosta na popis UNESCO-a puhački orkestar Hrvatske glazbe Mostar održao je koncert “Split u Mostaru”.

Na repertoaru su bila poznate pop skladbe splitskih autora Olivera Dragojevića, Zlatana Stipišića Gibonnia i Dine Dvornika u malo drukčijem aranžmanu.

Aranžmane za djela potpisuje dirigent koncert, maestro Damir Bunoza, a kao solisti nastupili su Josip Aničić (vokal) i Ante Šunjić (saksofon).

“Ovo je projekt u kojem sudjeluju isključivo domaći glazbenici i koncert kojim ponovno pokazujemo kako se može puno toga napraviti s domaćim snagama. Kao dokaz tome govori i podrška koju imamo od domaćih muzičara iz Trebižata i Mostara, koji su uvijek tu da nam pomognu, ne samo u ovom, nego i u realizaciji svih projekata. Tako će za ovaj koncert s nama nastupiti i članovi Deja Vu banda kao i članovi HKUD Seljačka sloga Trebižat”, kazao je u najavi koncerta dirigent Damir Bunoza.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.