Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kulturna manifestacija

Defileom Plesnog studija Mo-Stars počelo “Mostarsko ljeto”

defile 12 (1)

Mališani su šetnjom mostarskim ulicama razveselili Mostarce, nakon čega su u Pozorištu lutaka pogledali predstavu “Mačak u čizmama”, priopćili su organizatori

Defileom najmlađih članica Plesnog studija Mo-Stars počela je ovogodišnja tradicionalna kulturna manifestacija “Mostarsko ljeto”.

Mališani su šetnjom mostarskim ulicama razveselili Mostarce, nakon čega su u Pozorištu lutaka pogledali predstavu “Mačak u čizmama”, priopćili su organizatori.

– Ove godine obilježavamo 20 godina od njenog nastanka, veoma je popularna predstava. Smatramo da je ovo poseban događaj koji ćemo iskoristiti da se predstavimo još jednom našoj najmlađoj publici – istaknu je tom prigodom direktor Pozorišta lutaka Mostar Edin Kmetaš.

Nakon predstave na platou ispod Starog mosta najmlađa grupa PS Mo-Stars priredila je prigodan program – “anti-covid koreografija” u vidu aerobik dancea.

“Mostarsko ljeto” nastavlja se sutra kada će biti upriličeno i službeno otvaranje manifestacije.

Svečanost otvaranja bit će upriličena u 20 sati u Centru za kulturu, nakon čega će biti otvorena izložba fotografija “Stari”, autora Alana Hadžića, a zatim koncert muzičke grupe Jall aux yeux iz Bihaća.

Organizatori “Mostarskog ljeta” su Centar za kulturu, Narodno pozorište, Pozorište lutaka, Narodna biblioteka i Muzej Hercegovine.