Kultura

Jazz fest Sarajevo

Dejan Terzić “Axiom” u Bosanskom kulturnom centru Tuzla

24/02/2020

Nastup ansambla 'Axiom' najavljen je za 20 sati, ulaznice za tuzlanski koncert su 15 KM i mogu se kupiti na blagajni BKC-a i prije početka koncert

Ansambl Dejan Terzić Axiom nastupit će večeras u Bosanskom kulturnom centru Tuzla. Dio je to koncertne sezone ‘Grlom u jagode’, u organizaciji Jazz Festa Sarajevo i prvi koncert koji u okviru sezone 2020 Jazz Fest organizira izvan Sarajeva.

Osim Terzića ‘Axiom’ čine i saksofonista Chris Speed, kontrabasista Matt Penman i pijanista Bojan Zulfikarpašić. Na evropskoj turneji predstavljaju muziku s njihovog aktuelnog albuma ‘Prometheus’, ali i muziku koja će se naći na novom albumu te četvorice vrhunskih muzičara.

Dejan Terzić rođeni je Banjalučanin. U tom gradu živio je samo tri godine, kad sa porodicom odlazi u Njemačku gdje i danas živi. Studirao je u SAD i Njemačkoj, a radi kao profesor na prestižnoj muzičkoj akademiji u Bernu (Švicarska).

Dobitnik je njemačke diskografske nagrade ‘Echo Jazz’ za najboljeg instrumentalistu, nastupao na svjetskim festivalima i u prestižnim dvoranama predstavljajući vlastite ansamble ali i nastupajući zajedno sa značajnim jazz muzičarima.

– Nastup ansambla ‘Axiom’ najavljen je za 20 sati, ulaznice za tuzlanski koncert su 15 KM i mogu se kupiti na blagajni BKC-a i prije početka koncerta – saopćio je Jazz Fest Sarajevo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.