Kultura

Narodno pozorište Sarajevo

Deset godina od premijernog izvođenja baleta “Dama s kamelijama”

09/03/2022

U predstavi igraju solisti i ansambl Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom će dirigovati maestra Samra Gulamović

Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u subotu u 19:30 sati bit će izveden balet “Dama s kamelijama“ u koreografiji svjetski renomiranog koreografa Vasilija Medvedeva.

Ovim izvođenjem baletna predstava “Dama s kamelijama“ rađena prema romanu Alexandrea Dumasa sina, obilježit će svoj jubilej – deset godina od premijere.

U predstavi igraju solisti i ansambl Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom će dirigovati maestra Samra Gulamović.

Na sceni Narodnog pozorišta “Dama s kamelijama” premijerno je izvedena 29. 3. 2012. godine. Od tada su se mijenjali brojni baletni umjetnici koji su davali svoj doprinos izvedbi ovog baleta, ali ono što je ostala konstanta je prelijepa ljubavna priča koja će vas očarati.

S toga pozivamo ljubitelje baletne umjetnosti da 12. 3. 2022. godine dođu u Narodno pozorište Sarajevo, poručili su iz NPS-

Rezervaciju ulaznica možete izvršiti, online: www.nps.ba, putem e-maila: boxoffice.nps@gmail.com
Radno vrijeme blagajne svakim radnim danom od 9:00 do 15:00 sati.
Na dan izvođenja predstave u dva termina od 9:00-11:30 i 15:30-19:30 sati.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.