Kultura

Open air program

Direktor Sarajevo Film Festivala i glumačka ekipa filma “Koncentriši se, baba” posjetili Mostar

16/08/2020

Grad na Neretvi u subotu je posjetio i direktor Festivala Mirsad Purivatra, kao i glumačka ekipa filma "Koncentriši se, baba" čijom je premijerom prije tri dana otvoren ovogodišnje izdanje Sarajevo Film Festivala

Projekcijama filmova na otvorenom u južnoj industrijskoj zoni Mostara, u subotu je nastavljen mostarski Open Air program Sarajevo Film Festivala.

Grad na Neretvi u subotu je posjetio i direktor Festivala Mirsad Purivatra, kao i glumačka ekipa filma “Koncentriši se, baba” čijom je premijerom prije tri dana otvoren ovogodišnje izdanje Sarajevo Film Festivala.

– Ako u Sarajevu nismo bili u mogućnosti praviti projekcije s publikom, onda je ovo u Mostaru najvažnija stvar koju radimo. Svaka prilika koju možemo uraditi da publika vidi film i reagira, da pokaže svoju reakciju, smijeh, zabrinutost, mora biti iskorištena, jer to je cilj filmske umjetnosti – poručio je tom prigodom Purivatra.

Organizatori podsjećaju da se mostarske projekcije održavaju na otvorenom uz strogo poštivanje epidemioloških mjera, a broj gledatelja ograničen je na stotinu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.