Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Ruke prijateljstva”

Direktorica Misije USAID u posjeti Izložbi mladih umjetnika u Banjoj Luci

courtney-chubb

Među više od 100 prijavljenih radova iz cijele zemlje, članovi žirija, profesori umjetničkih akademija iz Banje Luke, Sarajeva i Mostara, odabrali su 15 pobjednika čija djela pokazuju da kultura kreativnosti i umjetnosti živi i cvjeta u Bosni i Hercegovini

Direktorica Misije USAID za Bosnu i Hercegovinu Courtney Chubb posjetit će danas izložbu “Ruke prijateljstva” u Američkom kutku u Banjoj Luci.

Američki kutak u tom gradu jedan je od pet širom zemlje gdje će do kraja ove godine biti postavljena pobjednička djela USAID-ovog takmičenja za mlade umjetnike “Ruke prijateljstva”.

U sklopu obilježavanja 25 godina partnerstva USAID-a sa Bosnom i Hercegovinom, USAID/BiH odabrao je “Ruke prijateljstva” za temu natječaja, jer su ruke u položaju rukovanja simbol prijateljstva i saradnje. Na taj se način dvoje ljudi spaja, u našem slučaju dvije zemlje, u međusobnom razumijevanju njihovog odnosa i zajedničkih ciljeva – saopćeno je iz USAID-a.

Među više od 100 prijavljenih radova iz cijele zemlje, članovi žirija, profesori umjetničkih akademija iz Banje Luke, Sarajeva i Mostara, odabrali su 15 pobjednika čija djela pokazuju da kultura kreativnosti i umjetnosti živi i cvjeta u Bosni i Hercegovini.

Ovih 15 izvanrednih radova mladih umjetnika iz cijele Bosne i Hercegovine izloženi su u banjalučkom Američkom kutku do 8. novembra.

Ove 2021. godine, USAID i Bosna i Hercegovina obilježavaju 25 godina partnerstva.

Do danas je američka vlada, prvenstveno putem USAID-a, osigurala dvije milijarde dolara pomoći za podršku ekonomskom, demokratskom i socijalnom napretku u BiH – navodi se u saopćenju.