Bogat program

Đakovački advent u Tomislavgradu

advent tomislavgrad

Ćurić u romana “Folirant u razredu” prati odrastanje sedmero učenika, prvo tijekom ljetnog raspusta, njihove igre, bezbrižnost, a onda počinje nastava i njihove brigice

Dječji romani duvanjske spisateljice Ivane Ćurić “Folirant u razredu” i “Sedmorica znatiželjnih” te knjiga recepata SSŠ Antuna Horvata iz Đakova “Adventska i božićna slavonska kuharica” predstavljeni su u petak u okviru programa “Đakovački advent u Tomislavgradu”.

O romanima Ivane Ćurić govorili su moderatorica Snježana Redžepagić i književnik Mirko Ćurić, ravnatelj Srednje strukovne škole u Đakovu, dopredsjednik Društva hrvatskih književnika i predsjednik Đakovačog kulturnog kruga u čijoj nakladi su romani objavljeni.

Ćurić u romana “Folirant u razredu” prati odrastanje sedmero učenika, prvo tijekom ljetnog raspusta, njihove igre, bezbrižnost, a onda počinje nastava i njihove brigice.

Roman “Sedmero znatiželjnih” nastavak je prethodnog romana u kojem se njeni junaci suočavaju s nepoznatom i strašnom bolesti koja je iz temelja mijenja njihove živote.

Mirko Ćurić pohvalio je književni stil autorice, istaknuvši kako su njezina djela prerasla lokalnu sredinu te da očekuje nove nastavke.

Ovom prigodom polaznici Škole mjuzikla i glume iz Tomislavgrada uprizorili su dio romana “Folirant u razredu”.

U nastavku programa Antonija Bilić i Maja Breulj iz Đakova predstavili su “Adventsku i božićnu slavonsku kuharicu”, koja sadrži 45 recepata s jelima koja se pripremaju za Badnjicu i Božić.

Svojim nastupom program su obogatili članovi Hrvatske duvanjske baštine i članovi HKUD Fra Jozo Križić Roško Polje, a božićne pjesme izvodili su gosti iz Đakova Sanja Hajduković i Dario Kustura.