Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Monodrama

“Đe ti je pita?” na Busovačkom kazališnom festivalu

dje_ti_je_pita333

BUFEST se nastavlja večeras izvedbom predstave “Rod i dom”. Vlado Kerošević redatelj je predstave, koja je nastala u koprodukciji Teatra kabare Tuzla, Akademije dramskih umjetnosti Tuzla i Centra za kulturu Zavidovići

Predstava Gradskog kazališta mladih Vitez, monodrama Antona Drahta “Đe ti je pita?”, u izvedbi Marina Bikića, pobrala je sinoć simpatije i gromoglasan pljesak publike u Busovači na Busovačkom kazališnom festivalu (BUFEST).

Predstava “Đe ti je pita?” govori o Ćamilu, Bosancu koji je pokušao sanjati “američki san”, ali mu nije uspjelo. Ćamil nije uspio odsanjati san, jer mu nedostaju ćevapi, rakija, sevdalinke, jarani i naravno pita.

Duhovita i nadahnuta izvedba Marina Bikića ponovno je nagrađena burnim pljeskom, uslijed kojega je mladi glumac GKM-a Vitez nekoliko puta izlazio na bis, priopćili su organizatori.

BUFEST se nastavlja večeras izvedbom predstave “Rod i dom”. Vlado Kerošević redatelj je predstave, koja je nastala u koprodukciji Teatra kabare Tuzla, Akademije dramskih umjetnosti Tuzla i Centra za kulturu Zavidovići.

Tekst je prema romanu Safeta Sijarića dramatizirao Hasan Džafić. “Rod i dom” je monodrama u kojoj Irfan Kasumović tumači glavni lik Arslana Šipovčanina.

Kroz komične situacije, običaje i tradiciju proteže se tragična ljubav Arslana Šipovčanina prema Saniji, ženi njegovoga brata. Život i priča Sanije i Arslana sadrži niz komičnih, životnih i tragičnih slika koje sigurno nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.