Edukativni sadržaji

Dječija redakcija BH radija 1 i u novoj sezoni donosi dobro poznate sadržaje

SNJEZANA GALIC FOTO

Afirmiramo nenasilnu komunikaciju, zdrav i harmoničan život, razumijevanje u porodici i školi, empatičnost, inkluziju u društvu i brigu za djecu i lijep odgoj

Dječija redakcija BH radija 1 u novoj programskoj shemi je sadržajno i radiofonski prilagođena trenutnoj epidemiološkoj situaciji, no ne odustaje od koncepta svojih emisija i rubrika i u misiji je zdravog života djece i lijepog odrastanja.

U okviru „JUTRA ZA SVE“ – emitirat će rubriku „MALE SVEZNALICE“ u 7.40 u kojoj će na vedar i djeci prihvatljiv način prezentirati zanimljivosti iz nauke, književnosti, školskih predmeta, bontona, pravila ponašanja u saobraćaju i slično.

Autorica Inda Mulaahmetović će se s prestankom pandemije vratiti rubrici “MALE SVEZNALICE“, u kojoj mališani pričaju o svim ovim njima bliskim temama.

U okviru „OTVORENOG STUDIJA“ četvrtkom na BH radiju 1 bit će emitirani sadržaji namijenjeni tinejdžerima u polusatnoj emisiji “TIN TINS“ gdje će biti predstavljeni uspješni mladi ljudi, ali baviće se i problemskim temama iz života srednjoškolaca i aktuelnim dešavanjima interesantnim ovoj populaciji.

Emisiju priprema i vodi Inda Mulaahmetović.

Emisija „ODRASTANJE„ usmjerena prema roditeljima i odgajateljima u korist djece na programu je srijedom od 13.03 sati i bavi se zdravim odrastanjem, odgojem i lijepim ponašanjem. Na popularan način, u saradnji sa stručnjacima iz različitih oblasti života, govorimo o temama bitnim za djecu i porodicu.

Afirmiramo nenasilnu komunikaciju, zdrav i harmoničan život, razumijevanje u porodici i školi, empatičnost, inkluziju u društvu i brigu za djecu i lijep odgoj.

Urednica i voditeljica emisije je Snježana Galić.

Emisija „ RINGIŠPIL„ subotom od 10.00 do 11.00 sati već devetnaest godina okuplja najmlađe oko BH radija 1 i pruža im mogućnost da sarađuju kao voditelji ili reporteri u radijskom prostoru rezerviranom za djecu i posebno osjetljive kategorije.
Kontakt emisija, otvorena i za javljanja najmlađih slušatelja, u kojoj afirmiramo stvaralaštvo za djecu i dječije. Kružimo od grada do grada i od djeteta do djeteta. „RINGIŠPIL“ prati i učestvuje u svim važnim događajima i manifestacijama usmjerenim djeci u BiH.

U „RINGIŠPILU“, osim djece, gostuju i odrasli stvaraoci i ljudi koji rade za djecu ili sa djecom. Urednica i voditeljica je Snježana Galić.